Paternitate

La final de iunie, regizorul Robert Balan a pus în scenă Cocoțat pe schele, un spectacol despre tați scriitori care relatează cum creșterea copilului le-a schimbat viețile. Scena9 m-a invitat să ilustrez o parte din textele ce nu au intrat în spectacol într-un articol fain.

Cîteodată aveam impresia că nu mai rezist, că sînt atît de obosit, încît nici n-aș mai fi în stare să dorm, mi-ar fi fost de ajuns doar să scap de greața oboselii. (…) De citit citesc pe sponci, de viața culturală m-am decuplat aproape complet, mai aflu sporadic că se întîmplă ceva interesant undeva unde nu am cum să ajung, apar cărți pe care le cumpăr și le stivuiesc „pentru mai tîrziu“, deși nu știu cînd o fi tîrziul ăsta – și, mai ales, nu mai scriu.

Tații intervievați sunt Radu Pavel GheoVasile ErnuDósa AndreiIgor Mocanu și Robert Serban, iar spectacolul Cocoțat pe schele este posibil să se joace din nou în septembrie la Centrul de Teatru Educațional Replika.

***

At the end of June, director Robert Balan staged a performance about writers who face the challenges of fatherhood. Scena9 invited me to illustrate some of the texts that were not part of the show, instead making up this article. (Translation in English soon.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s